Elit Çikolatalı Brownie Tarifi, Nasıl Yapılır?

Elit Çikolatalı Brownie Tarifi Sizlerle..

Malzemeler:

20 cm kare veya yuvarlak kalıp için;

  • 150g Elit Bitter Damla Çikolata Glutensiz
  • 25g Elit Toz Kakao Glutensiz (2 Yemek Kaşığı)
  • 100g Tereyağı
  • 50g Toz Şeker (3/4 Su Bardağı)
  • 3 Adet Büyük Yumurta
  • 100g Un (1/2 Su Bardağı)
  • 1/2 Çay Kaşığı Tarçın
  • Bir Tutam Tuz
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi 
  • 1 Avuç Kırılmış̧ Ceviz

Yapılışı:

  • Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
  • Ocaktan alır almaz şekeri ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Karışım ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker ilave edin.
  • Ardından, önceden elediğiniz un, kakao, tarçın ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana dek karıştırın.
  • Portakal kabuğu rendesi, kırılmış cevizler ve damla çikolatayı da ilave ederek tekrar karıştırın.
  • 170 derecede 30 dk. pişirin.
  • Üzeri kabuk halinde olmalıdır. Arzu ederseniz üzerine çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.

GANAJ (Çikolata Sosu)

  • 100g Bitter Damla Çikolata Glutensiz 
  • 100ml Krema 
  • Kremayı kaynama noktasına getirin ve çikolatanın üzerine dökün. Bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın ve Brownie’nin üzeri için kullanın.

Afiyet Olsun ☃️❄️