Elit Çikolatalı Brownie Tarifi Sizlerle..
Malzemeler:
20 cm kare veya yuvarlak kalıp için;
- 150g Elit Bitter Damla Çikolata Glutensiz
- 25g Elit Toz Kakao Glutensiz (2 Yemek Kaşığı)
- 100g Tereyağı
- 50g Toz Şeker (3/4 Su Bardağı)
- 3 Adet Büyük Yumurta
- 100g Un (1/2 Su Bardağı)
- 1/2 Çay Kaşığı Tarçın
- Bir Tutam Tuz
- 1 Portakal Kabuğu Rendesi
- 1 Avuç Kırılmış̧ Ceviz
Yapılışı:
- Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
- Ocaktan alır almaz şekeri ekleyin ve iyice karıştırın.
- Karışım ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker ilave edin.
- Ardından, önceden elediğiniz un, kakao, tarçın ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana dek karıştırın.
- Portakal kabuğu rendesi, kırılmış cevizler ve damla çikolatayı da ilave ederek tekrar karıştırın.
- 170 derecede 30 dk. pişirin.
- Üzeri kabuk halinde olmalıdır. Arzu ederseniz üzerine çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.
GANAJ (Çikolata Sosu)
- 100g Bitter Damla Çikolata Glutensiz
- 100ml Krema
- Kremayı kaynama noktasına getirin ve çikolatanın üzerine dökün. Bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın ve Brownie’nin üzeri için kullanın.
Afiyet Olsun ☃️❄️